Közigazgatás

Az önkormányzat jóváhagyta az idei évre szóló sporttámogatásokat

Városunk képviselő a mai, 24. önkormányzati ülésen hagyták jóvá a 2021-es évre szóló támogatásokat. A Sport és Ifjúságnevelési bizottság javaslata alapján Gúta Város költségvetéséből 78 680 Euro kerül szétosztására a városi sportegyesületek támogatására. Ez a tavalyi évhez képest 5 180 Euroval jelent többet.

Idén 16 klub, illetve szervezet jutott támogatáshoz. Az előző évekhez hasonlóan a legmagasabb támogatás idén is a gútai labdarúgó klubot illeti. Anyagi hozzájárulásban részesül továbbá a több évtizedes múlttal rendelkező Judo klub és Kézilabda sportklub is.

További 2000 Eurot sikerül elkülöníteni a város által rendezett sporteseményekre, melyek közé tartozik a városi sportnap, strandröplabda bajnokság és a sportbál.

“Örülök, hogy ebben a nagyon nehéz időszakban is jelentős összeggel tudjuk támogatni a városi sportklubokat és sportrendezvényeket és ebben a kiszámíthatatlan időszakban stabil pontot tudunk szolgáltatni a költségvetésükben. Sportklubok rendkívül nehéz helyzetben vannak, ugyanis állami részről nem érkezik sem támogatás, sem útmutatás. A világjárvány végeztével a pénzügyi problémákon kívül sokkal nagyobb fejtörést fog okozni a kluboknak, hogy hogyan motiválják és hozzák vissza a gyerekeket az edzésekre, mivel jelenleg a mozgásuk közel a nullával egyenlő.” nyilatkozta megkeresésünkre Kárpáty Ernő a A Sport és Ifjúságnevelési bizottság elnöke.


A város költségvetéséből történő támogatások összegének meghatározása és ezen pénzösszegek pályázóknak való jóváhagyása a 14/2019 számú általános érvényű rendeleteben lefektetettek alapján történik.

Fotó: internet

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb