EseménySport

Gútai jiu jitsu sikerek a Global Grapplingen

Az elmúlt hétvégén zajlott a Global Grappling versenysorozat kiskőrösi fordulója, amelyen a gútai Contendo brazil jiu jitsu klub három versenyzővel képviselte városunkat. Az izgalmakkal teli versenyre 39 klub nevezett, 296 versenyzővel, ezért a gútai fiúknak keményen meg kellett dolgozniuk a sikerekért. 

Városunkat U18-as kategóriában Keszeli Ákos (2. Helyezés, 53kg kezdő), Riflik Roland (2. Helyezés, 85kg kezdő) és Sasák Dániel (3. Helyezés, 71kg kezdő) eredményesen képviselték a Global Grappling versenysorozaton.

A versenyzőink nagyon szépen dolgoztak, mindenki lelkiismeretesen elvégezte a felkészülést és keményen megdolgoztak a sikerért, ezért rendkívül büszkék vagyunk a rájuk. Reméljük a mostani sikerek további motivációt adnak nekik az következő versenyekhez is, valamint másokat is arra ösztönöz, hogy csatlakozzanak csapatunkhoz. Ez a verseny rávilágított arra, hogy milyen hibákkal rendelkezünk és a későbbiekben ezeket javítani tudjuk.

– fogalmazott Román Sándor a gútai klub instruktora.

Szépen csillogott az ezüstérem Riflik Roland nyakában

A gútai klub idei célja, hogy pár év kihagyás után idén ismét visszatérjen a versenyzéshez és minél magasabb szinten mérettesse meg magát. A brazil jiu jitsu napjainkban egyre növekvő népszerűségre tesz szert, ezért a versenyeken is jelentős létszámnövekedés tapasztalható. Ez a versenyhelyzet nagyon alapos és intenzív technikai és erőnléti felkészülést igényel.

Hosszabb szünet után családtagként fogadtak bennünket a szervezők a kiskőrösi versenyen, amely mérföldkő volt klubunk életében, hiszen az első hazai nevelésű generáció állt először a tatamira. Elégedett vagyok a srácok teljesítményével, felszínre tudták hozni a tudásukat, próbálták tartani a tervet, követték az utasításokat. Egy jó verseny élményével és érmekkel térhettünk haza. Gúta város támogatása nélkül nem jutottunk volna el, köszönjük szépen. Folytatjuk a munkát.

– mondta Forgács Attila, klub elnök.

Keszeli Ákos második helyezése is megsüvegelendő

Brazil Jiu Jitsu Gútán

A Brazil Jiu Jitsu (BJJ) a világ egyik leghatékonyabb és küzdőstílusa, amely napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a világ minden táján. Városunkban már több mint tíz éve zajlanak BJJ edzések és szemináriumok, gyakran világklasszis versenyzők vezetésével is. A Contendo BJJ klub minden érdeklődőt szeretettel vár, aki szeretné kipróbálni és elsajátítani ezt a földharc fókuszú küzdősportot.

Bővebben: Tagfelvételt hirdet a Contendo Brazil Jiu Jitsu klub

Contendo Brazilian Jiu Jitsu

Templom tér. 1., Judo Klub Kolárovo-Gúta (posta fölött)

Instagram: @contendo_bjj

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb