Régió

Fejlesztések a komáromi kórházban

Szüntelenül javítja az egészségügyi ellátás minőségét az AGEL SK csoport szlovákiai leányvállalata által működtetett komáromi kórház. Ennek legutóbbi bizonyítéka, hogy korszerűsítették aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályukat. Az épület műszaki állapotának javítása, a belső vezetékek cseréje, a további munkálatok és az eszközök beszerzése több mint 420 ezer euróba kerültek.

Ezért az összegért korszerűsítették a villanyvezetéket, kicserélték a nyílászárókat, új gázelosztó hálózatokat telepítettek, légkondicionáló berendezéseket szereltek fel az egyes helyiségekben, új biztonsági erőforrásokat telepítettek.

„Az osztályon a legsúlyosabb diagnózissal fekszenek betegek, gyógyításukban döntő szerepe van az időnek, a személyzet szakértelmének, de annak is, milyen a felszereltség minősége. Nagyon örülünk, hogy a komáromi kórházban olyan minőségi berendezésekkel felszerelt modern részleg jön létre, amely javítja a páciensek gyógyulási körülményeit” – mondta MUDr. Andrej Rosinský, az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály főorvosa.

„Ezzel a korszerűsítéssel jelentősen javulnak az itt dolgozók munkakörülményei is” – tette hozzá Mgr. Lestár Gabriella főnővér.

Az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály független és több szakterületet érintő osztály az orvosi és megelőző ellátás rendszerében, amely aneszteziológiai, intenzív és ápolói gondozást nyújt. Az osztályon öt újjáélesztő ágy van. Fel vannak szerelve teljes ellenőrző rendszerrel, lélegző ventilátorokkal, infúziós, injekciós és enterális adagolókkal. Tavaly 202 pácienst kezeltek.
„Pácienseink számára hamarosan megnyílik a belgyógyászat teljesen felújított pavilonja. A kórház azt tervezi, hogy további olyan projekteket mutat be, amelyek jelentősen javítják majd az egészségügyi ellátás minőségét a régióban” – vázolta fel terveiket Mgr. Miroslav Jaška kórházigazgató.

A komáromi kórház a régió egyik legfontosabb egészségügyi szolgáltatója. Komárom és környéke közel 110 ezer lakosának kezelésére nyújt lehetőséget. 11 fekvőbeteg-részlegen, 3 intenzív osztályon, 23 járóbeteg-osztályon és a 10 közös orvosi és vizsgálati részlegen biztosítják a betegellátást.

(forrás és fotó: komaromonline.sk, AGEL SK)

'Fel a tetejéhez' gomb