Interjú

Németh Iveta: Az értékeink, a hagyományaink mi magunk vagyunk

Három évtizede a város szolgálatában.

Valószínűleg nem is létezik olyan ügymenet, folyamat az önkormányzatiságban, amit ne ismerne Németh Iveta, aki már harminc éve ebben a világban dolgozik. Mindemellett sokan ismerik kulturális és jótékonysági tevékenységéről is, hiszen jó ideje ő a Gútai Magyar Asszonyok Ligájának vezetője.

Függetlenül attól, hogy könyvelőként, ellenőrként vagy éppen hivatalvezetőként szolgálta Gútát Németh Iveta mindig is rendszerben gondolkodott. Felfogása szerint egy átlátható, világos szabályok szerint működő „gépezetként” kell működnie egy önkormányzatnak, és ez valamennyi lakos érdeke, hiszen hatással van mindenki életére.

Az elmúlt harminc évben alaposan megismerhettem azt a szabályrendszert, alá és fölé rendeltséget, ami egy város, egy település működéséhez szükséges, elengedhetetlen. Mindig a precizitás vezérelt és ezt mások is felismerték bennem, legalábbis azt gondolom, hogy ennek is köszönhetem, hogy ilyen régóta és ennyien bizalmat szavaztak nekem a munkáimban

– fejtette ki Németh Iveta, aki született gútaiként mindig is úgy gondolta, hogy a városát szolgálni az egyik legszebb dolog, amit csak tehet és emiatt is hosszú évtizedek óta tagja, illetve hat éve vezetője is a Gútai Magyar Asszonyok Ligájának.

Talán nem sértődik meg senki, ha azt állítom, hogy a szervezetünk volt az első, aki a jótékonykodást meghonosította Gútán, illetve a hagyományőrzésben, a hagyományaink ápolásában is az elsők között volt a ligánk. Szerencsére sokan vagyunk, akik fontosnak tartják az ilyen kulturális tevékenységet, hiszen az értékeink, a hagyományaink mi magunk vagyunk

– mondta a korábbi hivatalvezető, aki elmesélte nekünk, hogy kellemes csalódás volt neki, amikor igazán megismerte Kárpáty Ernőt, mert tapasztalata szerint az ilyen agilis, kreatív fiatalok a legkevésbé a közszolgálatban szokták a képességeiket kamatoztatni.

Jó tudni, hogy vannak ilyen tenni akaró fiatalok, akinek fontos a szűk környezetük, az élőhelyük jövője. Pontosan ilyen polgármesterre van szüksége Gútának, mint Kárpáty Ernő, aki higgadt, megfontolt, aki csapatjátékos, aki előrelátó és nem szégyenli megkérdezni, ha valamit nem tud, nem véletlen, hogy ilyen erős csapat sorakozott fel mögé, és megtiszteltetés, hogy ezen emberek közé tartozom én is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb