Kultúra

Exkluzív fotoriport a Pressburg gútai forgatásáról.-Tekintsen be az első szlovákiai magyar sorozat kulisszái mögé a gútaiújsággal.

A történelmi legelső szlovákiai magyar sorozat egy kis része Gúta Város Nagysziget városrészében található egyik hangulatos kis házban forgott Május 26-29 között. 

Csuja Imre, Molnár Xénia, Matusek Attila mellett ismerős gútai szereplőt is felfedezhetünk a placcon, aki nem más mint a Gúta TV egykori igazgatója, Forgács Attila, aki a Pressburg című, 8 epizódból álló, RTVS koprodukcióban készülő sorozat producere, aki egy végrehajtót alakít a képernyőn.

“Aki ismer, tudja, hogy nagyon szeretem a városomat, ezért különösen nagy öröm volt, hogy el tudtuk hozni a forgatást haza, s így Gúta is kivehette kicsit a részét ebből az egyedülálló projektből. Végtelenül nagy hálával és köszönettel tartozom a gútaiaknak, mindenhol nyitott ajtók vártak, ahová segítségért fordultam. Ezúton is szeretném megköszönni Gúta Városnak, Tóth Krisztiánnak, Ferencz Zoltánnak, Fűri Rolandnak, Tóth Péternek, Šáli Helenkának, Mihalics Attilának, Angyal Tamásnak, Dobosi Róbertnek és az érsekújvári Irish Pubnak, hogy segítettek a produkció terheit enyhíteni.”-Mondta a producer, aki végezetül még annyit elárult, hogy a kétnyelvű dramedy premierje a tervek szerint jövő tavasszal várható az RTVS képernyőjén.

Fotók: Sylon/gutaiujsag.sk

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb